perjantai 14. kesäkuuta 2013

Varo mitä sä haluut, sä voit saada sen

Kaikki ovat varmaan lukeneet lukemattomia juttuja ihmisistä, jotka tiukan paikan tullen kokevat jonkinasteisen herätyksen ja muuttavat elämäänsä kuka mihinkin suuntaan. Yhteistä näissä jutuissa yleensä on se, että elämän suunta vaihtuu täysin erilaiseksi kuin aiemmin.
Mikä siinä on, että ihmisen pitää joutua kokemaan ikäviä asioita tajutakseen mikä on oikeasti tärkeää? Jotkut eivät tietysti koskaan tajua, mutta he ovatkin oma lukunsa.
Ja kuka sitä osaa kertoa mikä on tärkeää. Sehän voi olla jokaiselle vähän eri asioita, mutta se ei nyt olekaan tämän jutun ydin. Mielenkiintoista on, että näissä jutuissa yleensä tulee hyvinkin selväksi se, ettei kyseisen ihmisen elämä ollut kovin kivaa ennen kuin hän koki kovia ja tajusi elävänsä elämää, josta ei pidä. Onko tuossa nyt mitään järkeä? Elää nyt elämää, josta ei pidä?
Nykymaailmassa tämä tuntuu ikävä kyllä olevan enemmän sääntö kuin poikkeus.
"Varo mitä sä haluut, sä voit saada sen", totesi muistaakseni Andy McCoy. Hyvin sanottu, vaikka herrasta voi olla montaa mieltä.
Voiko alitajuisesti mietityt kuviot toteutua käytännössä, vaikka et itse suunnitelmallisesti muutoksia elämääsi tekisikään? Tänä päivänä elämäntaidon valmennus (life coaching) on kova juttu ja nuo valmentajat puhuvat kovasti siitä miten suuri merkitys on ajatuksilla. Siis ajatuksen voimalla muutoksia elämään? No ihan varmaan, ajattelin vielä itsekin hetki sitten. Totta kuitenkin on, että sitä mukaa kun ajatusmaailma muuttuu, oma elämäkin alkaa muuttua. Yhtäkkiä saatat huomata olevasi tilanteessa, joka on haastava, jopa paniikkia herättävä, mutta myös avoin ja vapaa. Se on juuri se valinnan hetki, jolloin voit joko hypätä uuteen tai mennä paniikkiin ja takertua vanhaan.
Pelkään korkeita paikkoja joten parempi laittaa silmät kiinni, ettei näe kuinka korkealta hyppää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti