maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kulutusjuhlaa

Näin juhannuksen jälkeen lehdet ovat pullollaan ale-ilmoituksia. Aamulla bongasin ensitöikseni alennetut ulkokalusteet ja olin jo toinen jalka ovenraossa lähdössä ostamaan niitä mutta.. Tällä kertaa pysähdyinkin miettimään, että tarvitaanko niitä OIKEASTI. Melko terveellinen reaktio, sanoisin. Vaatii silti aikamoista itsetutkiskelua ja ajatusmaailman muuttamista, että vanhoja tapoja ja tottumuksia pystyy muuttamaan liittyvät ne sitten kulutustottumuksiin tai mihin tahansa. Oman ajatusmaailmani muuttuminen on tapahtunut pikkuhiljaa.
Mikä mahtaa olla ihmisten kulutusjuhlan takana? Sitä ei varmaan moni jää miettimään, kun pitää saada aina vaan enemmän tavaraa ympärilleen. Tavarat harvemman tuovat kovin pysyvää onnea kenellekään, hetken helpotuksen ehkä jos oikein pännii. Entä näyttämisenhalu? Joillekin on kovin tärkeää luoda kulissit, että hyvin menee. Kulissien takana ei ehkä niin hyvin menekään, mutta haittaako se kun on komiat raamit ympärillä? Millä on loppujen lopuksi merkitystä, kun miettii omaa tai läheistensä hyvinvointia?
Itse tykkään kauniista tavaroista ja sisustamisesta. Nautin suunnattomasti, kun keksin jonkin uuden sisustusprojektin ja yleensä myös toteutan sen pikimmiten koska kaikki pitää tapahtua heti, mieluiten eilen. Yhtenä päivänä bongasin sisustuslehdestä idean lastenhuoneeseen ja eikun ostamaan kontaktimuovia ja väkertämään lasten pöytään labyrinttiä prinsessoille. Alkuperäinen idea lehdessä oli hieman eri mutta meillä on totuttu, että aika moni juttu kääntyy prinsessamaiseksi, kun talossa on akkavalta. Tämä nyt oli melko pienimuotoinen projekti, mutta kertoo ehkä jotain myös ajatusmaailmani muuttumisesta. Viime aikoina olen nimittäin huomannut, että parhaimmat kicksit (kamala sana muuten!) saan siitä, kun teen käsilläni jotakin. Tai jos tuunaan vaikka jonkun kalliin sisustusidean ja toteutan sen halvemmalla.
Tykkään toki edelleen ostaa jotain uutta kivaa. Nykyään sitä vaan tulee yhä useammin kyseenalaistettua, ennen kuin taipuu ostamaan. Lienee ihan hyvä suuntaus.
Pakko on yleensä aika hyvä motivaattori tapojen muuttamiseen. Jos vaikka rahatilanne muuttuu olennaisesti, on vaan pakko miettiä kulutustottumukset uudelle tasolle. Tai jos terveys reistaa pahasti, on pakko miettiä elämäntavat uusiksi. Pakko toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti