keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Ekologiset nugetit

Mielenkiinnolla olen lukenut viime päivinä mediassa pyöriteltyä aihetta kananugettien sisällöstä. Mielipidettä aiheesta tuntuu olevan puolesta ja vastaan.
Tänä aamuna meinasin vetäistä aamukahvit väärään kurkkuun, kun luin netistä eilen illalla julkaistun kommentin, jonka oli antanut Atrian ravitsemusasiantuntija. Toistan, siis Atrian ravitsemusasiantuntija! Jo sen pitäisi ehkä laittaa tietynlaiset hälytyskellot soimaan..
Kommenttia enemmän minua tympii tämäntyyppinen uutisointi. Jutun otsikkona oli "Kananugetit ovat ekologinen aines" ja ensimmäinen lause: "Ravitsemusasiantuntijan mukaan kananugetteja voi syödä hyvällä omallatunnolla". No hienoa, nyt annettiin ihmisille hyvä omatunto ja vapautus siitä, että voisi ehkä valita lapsilleen (ja itselleen) mahdollisesti terveellisempiäkin ratkaisuja.
Ekologista tai ei, terveysruokaa nugetit eivät joka tapauksessa ole.
Atria valmistaa kahdenlaisia kananugetteja, joiden lihapitoisuudet ovat 55 % ja 56 %. Loppu on sitten jotain muuta mössöä. Jokainen tietysti päättää ihan itse, mitä haluaa laittaa omasta tai lastensa suusta alas. Itse valitsen mieluummin jotain muuta kuin teurasjätettä, vaikka ekologinen olenkin.
Mielenkiintoista on myös tämä nykypäivänä vallalla oleva "rento vanhemmuus", joka ulottuu tietysti myös ruokailuun. "Ei se oo niin vakavaa, vaikka vähän välillä lapselle tarjoaa kananugetteja". No ei ehkä ole, mutta haluaisin silti haastaa kyseisenlaiset kommentit. Eikö vanhemmat noin yleisesti ottaen halua lapselleen parasta? Miksi siis ei voisi tarjota moisen moskan tilalla jotakin muuta? Miettikää ihmiset! Sillä ON merkitystä, mitä suusta laittaa alas. Olkaa rentoja vanhempia, mutta suhtautukaa vakavasti ravitsemukseen, sillä te luotte lapsillenne pohjan, joka vaikuttaa myös aikuisena.

2 kommenttia:

  1. Juurikin näin. Olen samaa ihmetellyt. Ihmiset kokevat, että on oltava dietillä tai ei mitään. Harmi.

    Olisi kiva vaihtaa asian teemoilta pari sanaa kanssasi. Miten sinuun saa yhteyttä?

    VastaaPoista
  2. Hei Birgitta! Klikkaa tuosta vihreästä pallukasta itsesi sivulle ww.ihanuusolo.fi niin sieltä löytyy yhteystiedot. :)

    VastaaPoista