torstai 11. helmikuuta 2016

Pidä kuntoa yllä vaikka kotikonstein

Monet kiireisten aikataulujensa kanssa painivat ihmiset huokaisevat liikunnan suhteen, että "olishan se kiva, kun olis aikaa".
Millä ihmeen ilveellä kaiken arjen pyörityksen väliin löytäisi aikaa aktiiviselle liikuntaharrastukselle? Paineet iskevät pelkästä ajatuksesta, että liikuntaa "pitäisi" harrastaa vähintään kolme kertaa viikossa.

Ensinnäkin kannattaa muistaa, että kaikki on kotiinpäin. Elämässä on erilaisia ajanjaksoja ja jos oikeasti haluaa pitää itsestään huolta, siihen löytyy aikaa. Aina. Joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän.

Itse olen lasten tulon jälkeen paininut saman asian kanssa ja olenkin vuosia pitänyt itseni kunnossa lähinnä satunnaisella kuntoilulla sekä hyötyliikunnalla. Olen myös rytmiltäni nopea ja aktiivinen ihminen, joka sinällään auttaa tietyn kuntotason ylläpitämisessä.
Hyötyliikuntaa ei muuten todellakaan kannata väheksyä! Portaiden valitseminen hissin sijasta ja kävely tai pyöräily autoilun sijaan tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin. Nuo pienet arjen valinnat auttavat huomaamatta pitämään peruskuntoa yllä.

Nyt olen saanut vuosien jälkeen taas innostuksen ja sitä kautta myös ajan aktiiviseen kuntoiluun, mutta se ei toki mennyt aluksi ihan niin kuin ajattelin..

Otin personal traineriltä parin kerran paketin ja ostin myös kuntosalikortin. Tavoite oli, että salitreeniä kaksi kertaa viikossa ja lisäksi pari juoksulenkkiä, koska juoksu on saanut minut koukuttumaan ja haluan sitä ehdottomasti jatkaa.
No, niinhän siinä siis kävi, etten yksinkertaisesti päässyt sinne salille tuota kahta kertaa viikossa. En edes yhtä kertaa. Ei vaan yksinkertaisesti onnistu, koska minua ei kiinnosta. Piste.

Minulla on kuitenkin vahva halu liikkua ja nimenomaan niin, että se olisi säännöllistä. Niinpä pyysin personal traineriltani ohjelman oman kehon painoilla tehtävään kotitreeniin. Lisäksi minulla on myös aiemmin minulle räätälöity ohjelma kahvakuulatreeniin, joten tästä alkoikin sitten rakentua ihan hyvä setti.

Lisäksi, koska koko elämäni valitettavasti rakentuu kalenterin varaan, päätin aikatauluttaa myös treenit. Niinpä kalenteroin joka viikolle kotitreenit ja juoksulenkit, joka auttaa siihen, että ne todella tulee tehtyä. Tietenkin joskus joku treeni jää välistä, kun tulee jotain akuuttia tilalle, mutta sehän on elämää.

Kotitreenaus ei ehkä sovi kaikille, mutta kehotan ehdottomasti kokeilemaan. Omassa viikko-ohjelmassani on 1-2 juoksulenkkiä sekä yksi kahvakuula- ja yksi oman kehon painoilla tehtävä treeni. Rakennan viikon treeniohjelmani aina sen mukaan, mikä tuntuu mieluisalta. Ja kun välillä on raskaita ja aikataulullisesti normaalia haastavampia viikkoja, silloin voi ottaa vähän rennommin kuntoilun kanssa, sillä myös lepo on tärkeää. Elämä ei saa olla pelkkää suorittamista.
Välillä se on melkoista tasapainoilua tässä itse kullakin, ettei lipsahda suorittamisen puolelle, mutta tässäkin kannattaa kuunnella omaa fiilistä. Sitä paitsi treenistä saa voimaa, jotta jaksaa taas paremmin arjen paineet ja aikataulut!

Tässä vielä muutama autenttinen kuva kotitreenistä. Ei ehkä kovin coolin näköistä, mutta erittäin toimivaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti