lauantai 14. syyskuuta 2013

Anton & Anton - sydämellinen pieni ruokapuoti

Ravintovalmentajan koulutukseemme kuului tänään mm. visiitti Helsingin Töölössä sijaitsevaan Anton & Anton ruokakauppaan.
Sisään astuttuani, olin heti sitä mieltä että I-HA-NA! Kauppa on pieni, mutta sitäkin idyllisempi. Pitkä tuoretiski on kaupan ydin eikä suotta. Valikoimassa olevat luomulihat ja -kalat ovat aika lailla eri luokkaa kun isoissa marketeissa vakuumiin pakatut köntsät.

Anton & Anton tuoretiski


Tapasimme Petra Pusan, joka toimii sekä Töölön Anton & Antonin myymäläpäällikkönä sekä henkilöstöpäällikkönä. Petra kertoi meille myymälän ideologiasta, tuotteista sekä tavasta toimia. Harvoin, jos koskaan olen törmännyt niin asialleen omistautuvaa, innostunutta ja palveluhenkistä ihmistä. Oli ilo kuunnella pulppuilevan rönsyilevää puhetta ja koko ajan oli sellainen olo, että sanat tulevat suoraan sydämestä.

Petra Pusa

Anton & Antonin valikoimassa olevat tuotteet ovat joko luomutuotteita tai suomalaisilta lähituottajilta. Toki on ruoka-aineita, joita ei Suomesta saa, joten ne tulevat muualta, mutta tuotteet ovat ehdottomasti luomusertifioituja sekä korkealaatuisia. Yksi pysäyttävimmistä asioista oli se, että tuoretuotteet kuten leivät, ovat myynnissä vain yhden päivän, jonka aikana ne pyritään myymään. Mikäli jotain jää, ne pakataan huolellisesti laatikkoon, jonka Pelastusarmeija tulee hakemaan. Joka ilta. Muutakin hyvätekeväisyyttä A & A tekee. Kuten vaikkapa jouluna myymättä jääneet tuoretuotteet toimitetaan Myrskylään vähäosaisille, käsittääkseni vapaaehtoisvoimin. Kerrankin jäin sanattomaksi.
A & A:n porukan mukaan he eivät erityisesti mainosta tekemäänsä hyväntekeväisyyttä, koska heille se on itsestään selvää. Mielestäni se on ehdottomasti mainostamisen arvoinen juttu, eikä nykypäivänä valitettavasti ollenkaan niin itsestään selvää!
Toivoa sopii, että suomalaiset löytävät tämänkaltaiset kivijalkakaupat ja ymmärtävät myös osoittaa kiinnostuksensa sekä innostuksensa jaloillaan.
Itse asun Espoossa, mutta ehdottomasti tulen jatkossa käymään visiitillä Anton & Antonissa, joko Töölössä tai Kruunuhaassa - aivan ihania, avartavia, sydämellisiä ja kunnioitettavia pieniä suuria kauppoja.



Lue lisää Anton & Antonista: www.antonanton.fi

2 kommenttia:

  1. Hei, kiitos käynnistä ja ihana blogi <3 Sen verran korjaisin, että ei pelkkää luomua. Osa on kotimaisilta pientiloilta, joita ei ole luomusertifioitu. Tärkeämpää kuin sertifikaatti, oli siis laatu, puhtaus, eettisyys ja lähituotanto. Kiitos vielä !

    VastaaPoista
  2. Kiitos Petra korjauksesta! Näinhän se tietenkin olikin. Tuli sen verran juttua nopeassa tahdissa, ettei kaikki ihan jäsentynyt päähän. :)

    VastaaPoista