perjantai 27. syyskuuta 2013

Viheltäen valmista

Oletteko nähneet TV-mainoksen valmiiksi maustetusta jauhelihataikinasta? Kyllä, sellainen on tullut markkinoille ja kaiketi sen ei pitäisi yllättää, mutta minut se kyllä pysäytti. Hei ihan oikeesti, valmis jauhelihataikina! Samaan teemaan liittyen, muutama päivä sitten näin mainostettavan valmista munakasta. Vaihtoehtoja oikein kaksi kappalein: makkara- ja kinkku-savujuustomunakas. Ja vielä "viheltäen valmiit", eli mikron kautta ja eikun nauttimaan. Anna mun kaikki kestää!
Ostaako näitä tuotteita oikeasti joku? Ikävä kyllä varmaan ostaa, koska niitä on tarjolla. Miten vaikeaa on maustaa itse jauheliha tai tehdä munakas? Ei siinä nyt mikään huippukokki tarvitse olla, että nuo saa onnistumaan.
Onhan näitä valmis"ruokia" ollut varmasti aina tarjolla, mutta jotenkin nämä ko. tuotteet vaan pysäyttivät. Mistä johtuu, että tämänkaltaisia tuotteita pitää edes tehdä kuluttajille? Valitettavasti tarjonta syntyy yleensä kysynnästä. Ovatko ihmiset todella niin uusavuttomia, ettei enää onnistu munakkaan teko tai jauhelihan maustaminen? Vai onko syynä kenties laiskuus (lue: välinpitämättömyys)?
Opetelkaa hyvät ihmiset tekemään ruokaa! Ymmärrän, että se ei ole kaikkien mielestä maailman hienointa puuhaa, mutta kannattaa kuitenkin kokeilla. Jos ei muuten, niin oman hyvinvointinsa vuoksi sillä vanha fraasi "olet mitä syöt", pitää paikkansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti