perjantai 1. tammikuuta 2016

40 on uusi 30

Täytän 40 vuotta tänä vuonna. 40 vuotta! Hemmetti.
Sen kunniaksi päätin tehdä muutoksia myös IhanUusOlo -blogiin. Tähän saakka hyvin päiväkirjamaisena esiintynyt blogini jatkuu tästä eteenpäin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvillä jutuilla nelikymppisen naisen silmin. Eihän todellisuudelle mitään voi, niin otetaan siitä sitten kaikki irti! Sitä paitsi 40 on uus 30!

Totuus on, että olen oikein tyytyväinen juuri nyt. Tämän ikäisenä.
Eikä minusta tunnu yhtään nelikymppiseltä. Tai mistä minä tiedän, miltä sen pitäisi tuntua.
Tosin tänään näin uudenvuodenpäivänä huomaan, että vaikka eilinen meni rauhallisesti ystävättären kanssa kotioloissa, niin olo on väsynyt ja nuutunut. Kroppa reagoi välittömästi, jos jotain vähänkään arjesta poikkeavaa tapahtuu. Ja toki valvoin myös yli puoleen yöhön! En pysty edes kuvittelemaan sitä oloa, jos olisin rymynnyt aamuun saakka jossain. Okei, eli tältä taitaa tuntua nelikymppisenä. Tosin aikansa kutakin.

Mietin jo aiemmin, että vuoden 2016 alussa siirryn blogissa päiväkirjamaisesta tilityksestä säännöllisempään kirjoittamiseen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Ystäväni heitti ajatuksen, että josko kirjoittaisinkin nimenomaan nelikymppisen naisen näkökulmasta. Mistä muustakaan näkökulmasta voisin kirjoittaa? Mielestäni on kuitenkin hyvä idea nostaa ikäkysymys pöydälle. Onhan se nyt vaan tosiasia, että esimerkiksi treenistä palautuminen tapahtuu hieman eri tavalla tässä iässä kuin parikymppisenä. Ja ruokavaliokin nousee entistä tärkeämmäksi iän myötä. Lähinnä senkin takia, että kroppa nyt vaan sattuu reagoimaan kaikkeen mahdolliseen tässä iässä.

Mielestäni 40 on aika jees ikä huolimatta siitä, että silloin moni elää varsinaisia ruuhkavuosia. Sekin on muuten hyvä lisäsyy pitää huolta itsestään.
Nelikymppisenä sitä on myös jo jonkin verran elämässä kouliintunut, eikä itseään tarvitse ottaa enää niin vakavasti. Näin ollen kaikenlainen päteminen vähenee huomattavasti. Okei, no naama ei ehkä enää ole kuin kaksikymppisellä, mutta muutamat rypyt kertovat elämänkokemuksesta ja antavat karismaa. Ja sitä paitsi iän tuoma itsevarmuus nujertaa kaikenlaiset turhanpäiväiset ulkonäkökriisit!

Tästä se lähtee; IhanUusOlo -blogin uusi suunta. Tervetuloa vuosi 2016!

"Elä elämääsi ja unohda ikäsi." - Frank Bering-


Tervetuloa uusi vuosikymmen!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti